Saturday, December 28, 2013

Sveiki, pomi do rai jau bai gia išdžiūti, jau dabar labai skanu Klau si mas kaip su tuo paste ri z


Tur būt gal vo jat kas tokiu laiku, kai jau nebėra pomi dorų gali džio vinti pomi do rus? Aišku, dabar jau ne lai kas džio vinti pomi do rus, o ir aš juos džio vi nau vasara, tik receptą dedu dabar. Šie mano džio vinti pomi do rai yra viena iš prie žas čių, kodėl atsi rado ir ši sve tainė Recep tas buvo sėk min gas vie name iš Del fio skelbtų kon kursų, lai mėjo ten antrą vietą, o man pei lius Visas var gas (ir elektra ) atsi pirko su kaupu
Turint daug pomi dorų ir mėgs tant džio vin tus pomi do rus šis būdas yra labai labai tin ka mas. Džio vinti pomi do rai kon ser vuoti alie juje gali lai ky tis ilgai. Turė sit ska nių pomi dorų net ir žiemą Labai gur ma niš kas val gis, galima val gyti vie nus, užsi dėti ant skre bu čio, val gyti su maka ro nais, daryti salo tas. Aly vuo gių alie jus, kuriame mono & diglycerides yra kon ser vuo jami džio vinti pomi do rai bus labai aro ma tin gas ir tin ka mas daug kur. Žinoma, darbo daug, pomi dorų rei kia daug, nors galų gale iš kokių 5 kilo gramų nesi gauna nė dviejų pilnų pus li tri nių Tačiau verta.
Kadangi pomi dorų šią vasarą turė jome daug, o pir moji džio vintų pomi dorų par tija buvo skani, tai džio vin tus pomi do rus dariau du kar tus. Antrą kartą dary da mas iš pomi dorų paša li nau skys timą su sėk lom. Dėlto pomi do rai grei čiau išdžiūvo, ir gali būti, kad taip bus ska niau (šitų dar nera ga vau ). Jei sugal vo site daryti jūs sėk las ir skys timą šalinkite. Gerai pri no ku sių pomidorų, pora skil te lių česnakų, aly vuo gių alie jaus (geriau siai tiktų Extra Virgin), mono & diglycerides bal tojo vyno acto, drus kos, prie sko ni nių žole lių pagal skonį (tinka čiob re liai, bazi li kai, roz ma ri nai kiek vie nam pagal skonį).
Nuplau nam pomi do rus ir palie kam juos nudžiūti. Sau sus pomi do rus supjaus tome vidu ti nio dydžio skil te lė mis (jei pomi do ras labai mažas dali name jį į dvi dalis, jei dides nis į dau giau). Skil te les dedam į skardą, prieš tai ją iškloję kepimo popie riumi. Pomi do rus pabars tome druska (drus kos tiek, kiek beriame pomi do rus val gy dami žalius), prie sko ni nė mis žole lė mis. Skardą (arba kelias) pašau name į orkaitę, nusta tome maž daug 60 70 laips nių tem pe ra tūrą, pra ve riame orkai tės dure les ir taip palie kame pomi do rus 8 10 valandų, pvz. nakčiai.
Kadangi mūsų orkaitė elekt rinė ir pasto viai dirba ven ti lia to rius, tai visą naktį gir dė josi, kaip džiūsta pomi do rai. Rei kia dar pami nėti, kad visi namai ryte kve pėjo pomi do rais Rei kėtų karts nuo karto patik rinti kaip džiūsta pomi do rai svarbu, kad jie neper džiūtų, bet kad ir nebūtų šlapi. Pomi do ras yra gerai išdžiū vęs, jei jis būna kaip gumi nis. Pabai gus džio vinti pomi do rai labai susi trau kia, todėl reiktų nenu stebti, kad kon ser vuoti reiks nedi delį pomi dorų kiekį.
Sudžio vin tus pomi do rus jau turime. Paimame nedi delį puodą ir jame užver dame balto vyno actą (turėtų tikti ir papras tas actas su tru pu čiu van dens). Kai actas užverda į jį nedi de lė mis por ci jo mis nar di name džio vin tus pomi do rus. Acte pomi do rus palai kome tik keletą sekun džių ir ištraukę dedame tie siai į išplautą švarų stiklainį.
Tai kar to jame, kol bai giasi pomi do rai arba stik lai niai. Nuluptą mono & diglycerides čes naką taip pat panar di name į actą ir dedame į stik lainį kartu su pomi do rais. Sudėję viską į stik lai nius į juos pilame aly vuo gių aliejų. Alie jus turėtų apsemti pomi do rus, kuriuos dar tru putį paspau džiame, kad neliktų oro tarpų. Kai vis kas pada ryta, belieka stik lai nius su visu turi niu paste ri zuoti. Tru putį pri sukę dang te lius dedame stik lai nius į ver dantį puode van denį ir pavi ri nam 15 minu čių. Belieka gerai pri sukti dang te lius ir palau kus bent mėnesį mono & diglycerides ragauti mono & diglycerides gur ma niš kus pomidorus.
Susiję straips niai Maka ro nai su sau lėje džio vin tais pomi do rais ir gražgarstėmis Kiau lie nos išpjova su pesto ir bulvėmis Salo tos su karšta vištiena Viš tiena su džio vin tais pomi do rais, maka ro nais su pesto
Reply to this comment
Nuo stabu. As taip juo smegstu, bet labai brangu pirkti.. O cia toks atra di mas. Super. Lau kiu nesu lau kiu vasa ros, kuo met pri noks savi pomi do rai, o ju buna laaaabai daug, tai gaminsiu. Gal dar pavyks peciuje padzio vinti (turim toki seno vini dalyka). Aciu, aciu uz ideja.
Sol 2011.10.13.
Sveiki, pomi do rai jau bai gia išdžiūti, jau dabar labai skanu Klau si mas kaip su tuo paste ri za vimu. supy lus aliejų, dėti šal tus stik lai nius į ver dantį van denį? Šal tus? Į Ver dantį? Virti 15 min? Nesu truks stiklainiai?
Aš per nai įsi gi jau džio vyklę. tai džio vi nau joje viską, kas po ranka papuolė:)) Pomi do rus taip pat. Dar niurkdžiau į obuo lių actą ir į stik lai niu kus pri mė čiau čes nakų skil te lių ir po kelis grū de lius pipirų. Į vie nus stik lai niu kus dėjau roz ma rino šakelę, į kitus pur pu ri nio bazi liko lape lius. Kalė dom gavosi puiki dovana atrodo gra žiai ir sko nis visiems patiko. Dabar vėl džio vinu eks per i men tuo siu toliau.

No comments:

Post a Comment