Friday, January 10, 2014

Kad galėtume associated british food įvertinti galioti baigiančius produktus ne tik pagal jų išvaizd


Kaip associated british food iš egzotinių kraštų neparsivežti maliarijos?
Hemorojus - močiutės patarimai
Nėščioji turi kuo daugiau būti gryname ore. Tai jos kūdikiui padės išvengti rachito.
Nukainoti maisto produktai vilioja pirkėjus mažesne kaina. Akylesnis vartotojas, tiesa, associated british food viską išsiaiškina: įvertina išvaizdą, perskaito sudėtį, pažiūri į galiojimo terminą ir tik tada perka. Tačiau ar tikrai esame saugūs, vartodami associated british food tokį maistą?
Anksti ryte, kai nebesimiega, garbaus amžiaus ponia Ona traukia į parduotuvę. Vadinu tai rytiniu ritualu, - juokiasi moteris. - Kol nueinu iki prekybos centro, apšyla sąnariai, be to, ir raumenys prasimankština."
Parduotuvėje jos laukia ritualo tęsinys - pigesnių, bet vis dar tinkamų vartoti produktų associated british food paieška. Kad tik žinotumėte, kokių skanių bandelių nusiperku! Taip, randu jų nukainotų produktų lentynoje. Kaip suprantu, keptos vakar dieną. Bet ar tai bėda? Juk ir namuose duonos gaminius kelias dienas valgome."
Ponia Ona ištraukia iš savo krepšelio bandeles su varške - jos mums atrodo visai minkštos, gal tik kiek suspaustos - ir maišelį spurgų. Pažiūrėkite, spurgos pigesnės du kartus, bandelės - tris, - tikina moteris. - Ir sutaupau, ir skaniai pavalgau."
Panašaus požiūrio laikosi ir kita ponia, vardu Marija. Po apkarpymo" mano pensija - vos 700 litų, - sako moteris. - Gyvenu viena, už butą moku apie 300 litų. Be to, reikia nuolat gerti vaistų, tad jiems kapeika" taip pat būtina. Ar daug maisto prisipirksi už likusius pinigus? Manau, nukainoti produktai - puiki išeitis pensininkui: visai prastų neperku, o visa kita - tikrai valgoma."
Marija parduotuvėje dažniausiai perka pigesnės duonos, associated british food dešros, silkių, sūrio. Mėgstu ir jau pagamintą maistą - toks galioja trumpai, tad dažnai išparduodamas. Nusiperku kokį kotletuką, gabalėlį šaltienos, indelį mišrainės - puikūs associated british food pietūs. Pačiai gaminti neapsimokėtų, - tikina pašnekovė. - Vienintelė bėda ta, kad tokio maisto daug neprisipirksi. Kita vertus, ar to reikia? Nueisi ir nusipirksi naujo."
Didžiausią baigiančių galioti produktų pasirinkimą radome sostinės Mindaugo associated british food gatvėje esančioje Maximoje". Čia yra pigiau ir duonos, ir bandelių, ir lavašų, associated british food ir mėsos gaminių - nuo dešrelių iki virtų jaučių liežuvių. Beje, pastarųjų associated british food galiojimo laikas turėjo baigtis tik po dienos, associated british food be to, atrodė visai skaniai, o kainavo net dešimčia litų pigiau nei įprastai: vietoj 20,88 Lt už vidutinio dydžio liežuvį associated british food - 11,54 Lt.
Jeigu toks maistas nedomina, galima žvilgtelėti į lentyną, esančią prie pieno produktų, netoli konditerijos gaminių. Čia gausus associated british food ir tortų, ir pyragų, ir pyragaičių pasirinkimas. Norintiesiems sveikesnio maisto - nukainoti jogurtai, bebaigiantis galioti pienas.
Beje, ši parduotuvė - tikrai ne vienintelė, kur galima rasti pigesnio, bet vis dar tinkamo vartoti maisto - jo yra daugelyje didesnių prekybos centrų. Skiriasi nebent asortimentas, ženklinimas, nuolaidos. Pavyzdžiui, Rimi" radome daug nukainotų duonos gaminių, o štai galioti baigiančios mišrainės niekaip nebuvo išskirtos.
Tiesa, tą dieną, kai čia lankėmės, kai kurioms iš jų buvo taikoma 20 proc. nuolaida, tačiau neradome jokio paaiškinimo kodėl. Paprasčiausiai guli šaldytuve įvairios mišrainės, kurioms taikoma nuolaida. Tačiau kruopščiai pastudijavęs matai, kad vienos bus tinkamos vartoti dar rytoj ir poryt, o kitų galiojimo laikas baigiasi jau šiandien.
Norfoje" baigiančių galioti produktų buvo gausu - visiems jiems taikoma 25 proc. nuolaida. Tai parašyta ant kiekvienos nukainoto produkto pakuotės. Taip sutaupai ketvirtadalį sumos, be to, gauni dar tinkamą vartoti produktą. Mūsų pastebėjimu, kiek neestetiškai atrodė nebent associated british food žuvys ir mėsos kukuliai associated british food su makaronais. Jie pasirodė pertekę riebalais, žuvys - išdžiūvusios ir nemalonios spalvos.
Kad galėtume associated british food įvertinti galioti baigiančius produktus ne tik pagal jų išvaizdą, bet ir pagal skonį, nutarėme apsipirkti. Jūsų dėmesiui - mūsų pirkiniai ir tam tikri pastebėjimai. Batonas . Jis mums kainavo 79 ct - sutaupėme litą. Kiek netekęs formos, associated british food truputį kietokas, bet tikrai valgomas ir net skanus. Namų duoninėje kelias dienas išbuvęs batonas atrodo kur kas prasčiau. Dešrelės . Už pakuotę sumokėjome 3,69 Lt - sutaupėme daugiau nei 2 litus. Jų galiojimo terminas turėjo baigtis poryt. Tą dieną, kai pirkome, jos nesukėlė nė mažiausio įtarimo. Tiesa, galiojimo terminui baigiantis, dešrelės kiek susiraukšlėjo, jų galiukai apdžiuvo. Ant iš pakuotės neišimtų dešrelių pasirodė balkšvo gleivėto skysčio. Šių nebevartojome, o štai laiku iš pakuotės išimtos ir kiek apdžiuvusios dešrelės nukeliavo į barščius. Malta kiauliena . Ji kainavo net trečdaliu pigiau nei įprasta. Tiesa, buvo baisoka pirkti termiškai neapdorotą šviežią mėsą, bet namuose apžiūrėta, apuostyta ir higieniškai sutvarkyta tapo gardžiu priedu prie kepamų makaronų. Sumuštinis su kumpiu . Už jį sumokėjome 69 ct - sutaupėme kelis litus. Duona - kiek sausoka, apdžiūvęs ir sūris. Išvada - valgoma. Jogurtas . Už jį sumokėjome 43 ct - sutaupėme daugiau nei

No comments:

Post a Comment