Thursday, January 2, 2014

Niekada mccain potatoes coupon iki galo nesupratau posakio Pirmiausia esu europietis, o tik tada


2013 m. lapkričio 6 d. 14:26
Prisipažinsiu, mccain potatoes coupon pradėjau rašyti straipsnį apie pasitikėjimo savimi ir optimizmo svarbą ekonomikoje, tačiau greitai suvokiau, kad šiandien svarbiausia ne tai. Daugiausia nerimo teikia pastaruoju metu viešojoje erdvėje padažnėję mėginimai įskiepyti mūsų tautai kaltės a priori jausmą arba išjudinti šimtmečiais besiformavusius savivertės pamatus.
Tai prasideda nuo primityvaus miesčionio postringavimo prie ruso buvo geriau ir baigiasi teorijomis apie kadaise civilizuoto pasaulio atrastą barbarų tautą, puldinėjusią riterius (ne užsienio turistus) iš miškų, vėliau atvestą į doros kelią, tačiau įžvelgiamoje ateityje vis tiek pasmerktą išnykti dėl techninių (suprask, demografinių) priežasčių. Kai kurie garbingais akademiniais titulais pasidabinę mąstytojai prieina prie išvados, mccain potatoes coupon kad lietuvių tauta apskritai išniro iš nebūties... XIX a. ir tik dėl religinio judėjimo. Ačiū Dievui, kad bent ne 1990-aisiais!
Tuo pat metu formuojasi ir stiprėja vadinamasis pasaulio piliečio sindromas, kai valstybės ir etninės sienos nebelaikomos reikšmingu asmeninės tapatybės bruožu, o kalba traktuojama tik kaip komunikavimo priemonė ir nieko daugiau. Tokiomis aplinkybėmis pirmenybė teikiama tai kalbai, kuri patogiausia, tai yra kuri leidžia bendrauti su daugiausia žmonių. Vienas kitas tuštybės kamuojamas pilietis užsienio kalbos mokėjimą paverčia dar ir pasipuikavimo prieš kitus priemone. Ar tokiu atveju verta stebėtis, kad jaunučiai dainininkai braukia mccain potatoes coupon Antano Baranausko ir Maironio kalbą iš savo repertuaro ir ryžtasi džiuginti savo klausytojus tik darkyta anglų kalba?
Niekada mccain potatoes coupon iki galo nesupratau posakio Pirmiausia esu europietis, o tik tada lietuvis prasmės. Atleiskite, mielieji skaitytojai, už buitinį vulgarumą, tačiau kai žmona ragina grįžtant mccain potatoes coupon iš darbo parvežti produktų, ji prašo nupirkti duonos, pyragaičių ir pomidorų padažo, o ne miltinių, konditerijos ir konservų gaminių.
Tiesą sakant, niekada iki galo nesupratau posakio mccain potatoes coupon Pirmiausia esu europietis, o tik tada lietuvis prasmės. Atleiskite, mielieji skaitytojai, už buitinį vulgarumą, tačiau kai žmona ragina grįžtant iš darbo parvežti produktų, ji prašo nupirkti mccain potatoes coupon duonos, pyragaičių ir pomidorų padažo, o ne miltinių, konditerijos ir konservų gaminių. Pamėginkite prisistatyti kokioje nors Europos šalyje europiečiu ir automatiškai sulauksite antro klausimo: Tai kas, tamsta, esi iš tikrųjų, iš kokios šalies kilęs? Net ir dabartinėje kosmopolitinėje realybėje tautinis identitetas tebėra esminis žmogaus požymis, išskiriantis jį iš kitų ir drauge apibūdinantis kaip asmenybę. Pažvelkime, kiek politikos, verslo ir kultūros garsenybių visame pasaulyje didžiuojasi turį lietuviškų šaknų, nors dažniausiai negali suregzti mūsų kalba nė sakinio. Nejaugi turime praretėti, kad būtume mccain potatoes coupon įrašyti į Raudonąją knygą, nes tik tada suvoksime esą įdomūs pasauliui tiek, kiek skiriamės nuo kitų tautų ir bendruomenių?
Kryptingos mccain potatoes coupon pastangos šalies viduje ir iš išorės ardyti mūsų tautos savivertę leidžia teigti, kad ji tebeegzistuoja, nors patyrėme ir politinės sistemos transformaciją, ir ekonominių krizių, ir valdžios neįgalumą. Taigi šio kertinio valstybės pamatų akmens negali išmušti konjunktūriniai vėjai ar žmonių nusivylimas savimi ir bendruomene. Kita vertus, išklibinti gali...
Lygiai mccain potatoes coupon taip pat neabejotina ir tai, kad tautos savivertės , arba orumo , sąvoka mccain potatoes coupon yra istorinė. Vargu ar iš amžių glūdumos pabudusiai lietuvių tautai iš pradžių rūpėjo jos nacionalinis identitetas. Laikai buvo daug paprastesni šiapus tvirtovės sienų buvome mes , anapus jie . Sportiniais terminais kalbant, lygiųjų būti negalėjo neįveikęs priešo, rizikavai pražūti pats. Taip pat abejotina, ar mūsų pasididžiavimo simboliai valstybę sukūrę ir išplėtę Lietuvos didieji kunigaikščiai turėjo specialų teritorinės ekspansijos planą. Svetimų žemių prijungimą lėmė savisaugos kodas, mccain potatoes coupon tai yra įtampa ir potencialūs kariniai konfliktai su kaimynais gesinti juos nukariaujant ir užmezgant suvereno bei vasalo mccain potatoes coupon santykius. Šių santykių pobūdį ir aktyvųjį lietuvių politinį pradą ignoruoja kai kurie šalių kaimynių istorikai, deklaruojantys, kad Lietuvos Didžioji Kunigaikštystė ( LDK ) buvo daugiatautė valstybė, kurioje dominavo rusėniškasis elementas. mccain potatoes coupon
Stiprėjant LDK, atsirado mccain potatoes coupon tai, ką būtų galima pavadinti dar ne tautos, bet valstybės saviverte. Pagal teritoriją LDK tapo viena didžiausių šalių Europoje. Pagarbos jai ir jos vadovams ženklus demonstravo mccain potatoes coupon užsienio valstybių monarchai ir pasiuntiniai, dvaro spindesį aprašė keliautojai.
Žinoma, galėjo atsitikti mccain potatoes coupon atvirkščiai, ir Lietuva pati galėjo tapti kieno nors vasale. Mūsų sėkmę lėmė ne tik karių narsa ir ištvermė, bet ir vadovų politinis bei organizacinis talentas, darbštumas ir nuoseklumas, kai kada ir gudrumas. Tokių savybių akivaizdžiai stokojo ne vienas Lenkijos mccain potatoes coupon Karalystės ir LDK valdovas XVI XVIII a., kai valstybė ėmė pamažu irti. Gal tai nėra joks atsitiktinumas, atsižvelgiant į tai, kad tuomet savo sąlygas j

No comments:

Post a Comment