Tuesday, January 7, 2014

Tačiau išsiuntinėję ūkininkams įspėjimus, vėliau, sutartyse, gamintojai supirkimo kainos nebekeitė.


Įvykiai Europa Konfliktai ir saugumas Rytai-Vakarai Įvairenybės Emigrantai
Už pieną mokame brangiau nei gauna ES valstybių senbuvių ūkininkai , - sako pieno perdirbėjai. Mokate, bet tik didžiausiems pieno ūkiams , - atkerta smulkieji žemdirbiai. Pieno supirkimo kaina yra nuolatinis jų derybų objektas. Tačiau šiemet, hatcheries in india anot perdirbėjų, ji vis dar kyla. Lyginant su pernykšte geguže, ji pasistiebė 10 proc.
Naminį muilą lietuviams verslininkų šeima verda Latvijoje (7)
Mūsų hatcheries in india parduotuvėse pieno produktai šiek tiek brangsta, bet ne taip sparčiai, hatcheries in india kaip sausros alinamose pasaulio valstybėse. M. Patašius Kas pavasarį, vos tik karvės išgenamos į pievas, pieno supirkimo kaina smukdavo žemyn. Šiemet, atvirkščiai, ji, lyginant su pernykšte geguže, pakilo. V. Balkūnas
Pamažu kyla ir pieno produktų kainos parduotuvių lentynose. Tą pirkėjai apčiuopia, į krepšelius kraudami tuos pačius gaminius. Pavyzdžiui, varškės sūrelis, prieš mėnesį kainavęs 1,19 lito, pastaruoju hatcheries in india metu pabrango iki 1,29 lito. Ne per seniausiai hatcheries in india 10 centų pabrango ir litras 3,4 proc. riebumo pieno.
Pieno ūkių savininkai, atvirkščiai, kiekvieną pavasarį hatcheries in india susigūždavo, laukdami iš perdirbėjų žinios apie mažėsiančias pieno supirkimo kainas. Karves hatcheries in india išginus į lauką, apskritai pieno supirkimo kaina smukdavo penktadaliu.
Tačiau išsiuntinėję ūkininkams įspėjimus, vėliau, sutartyse, gamintojai supirkimo kainos nebekeitė. Į Europos pieno produktų rinką atvilnijo žinia apie sausras Australijoje bei Naujojoje Zelandijoje. Jose pieno miltų ir išrūgų kainos smarkiai pakilo.
Esame priklausomi nuo tendencijų pasaulio rinkose. Nors tradiciškai pavasarį ir vasarą pieno supirkimo kaina Lietuvoje mažėdavo, šiemet to nebus. Gegužę ji bus didesnė, nei prieš metus. Tačiau kokios pieno supirkimo kainos bus vasarą, nulems pokyčiai rinkose , - sakė Pieno žvaigždių atstovė Virginija Žygienė.
Ši įmonė už natūralaus pieno kilogramą ūkiams vidutiniškai moka 1,099 lito. Centu kitu mažiau (1,073 lito) jiems atseikėja bendrovė Marijampolės pieno konservai , Rokiškio sūris , - 1,054 lito. Smulkesni hatcheries in india supirkėjai žemdirbiams nėra tokie dosnūs. Už pieno kilogramą jie moka 0,7-0,9 lito. Tačiau didžiosios įmonės hatcheries in india pas juos nė negina savo pienovežių.
Už pieną žemdirbiams hatcheries in india šiuo metu mokame 10 proc. daugiau nei pernai gegužę. Pernai rudenį supirkimo kaina radėjo hatcheries in india kilti, ir kilo iki šiol. Bet negaliu garantuoti, kad taip bus ištisus metus , - sakė D. Trumpa.
Jo teigimu, pieno rinkoje trūksta. Perdirbėjai be vargo gali perdirbti ir 2 mln. tonų per metus ir be vargo parduoti hatcheries in india produktus. Tačiau Lietuvos pieno ūkiai kol kas neišnaudoja suteiktos 1,7 mln. tonų kvotos, - per metus pieno primelžiama mažiau.
1,38-1,4 lito už kilogramą tokia yra šiuo metu vidutinė pieno supirkimo kaina ES. O produktų kainos pastaruoju metu kas mėnesį kyla aukštyn. Bet ateis laikas, kad jos grįš ten, kur buvę. Sugrąžinti teks ir žaliavos kainas , - sakė bendrovės hatcheries in india Marijampolės pieno konservai vadovas Raimondas Karpavičius.   2 psl. >>
RSS
2013 m. pirmą kartą per visą Lietuvos darbo biržos veiklos laikotarpį įregistruotas rekordinis laisvų darbo vietų skaičius per metus darbdaviai pateikė daugiau kaip 240 tūkst. darbo pasiūlymų. Tai yra penktadaliu daugiau nei 2012 metais ypač pagyvėjimas buvo jaučiamas paslaugų sektoriaus veiklos srityse: mažmeninės prekybos, transporto, apgyvendinimo ir maitinimo įmonėse.
Vilniuje įsikūręs tarptautinio Barclays banko technologijų centras dar šiemet bus nebe vienintelis šios finansinių paslaugų įmonių grupės padalinys Lietuvoje. 2014-ųjų pirmąjį pusmetį Vilniuje bus įsteigtas Barclays personalo administravimo padalinį, kuris teiktų paslaugas banko darbuotojams hatcheries in india visame pasaulyje. Šiame centre bus sukurta 80 darbo vietų. Kokių specialistų Barclays reikės Lietuvoje?
JAV Senatas patvirtino Janet Yellen paskyrimą Federalinio atsargų banko vadove. Už kandidatę balsavo 56 senatoriai, prieš - 26. Daugelis Senato narių balsavime negalėjo dalyvauti dėl blogų oro sąlygų. Apie tai praneša BBC.
Sunkmečiu puolę į tiesioginės prekybos verslą žmonės pamažu atvėso. Užsidirbti pinigų, nieko neveikiant, neįmanoma. Prekybininko gyslelę turi anaiptol ne visi, todėl vieno žmogaus sėkmė anaiptol negarantuoja, kad ir kitam pavyks ne prasčiau. Avon , Mary Kay ir Oriflame kosmetika, Amway namų apyvokos prekės, hatcheries in india Herbalife maisto papildai, Zinzino kava ir jos virimo aparatai tai kelios iš įmonių, kurias gaubia Lietuvos tiesioginės prekybos asociacijos skėtis. Pokalbis apie tai su Lietuvos tiesioginės prekybos asociacijos vadovu.
Estijos žiniasklaidos grupės Ekspress Grupp valdomo vieno didžiausių Lietuvoje naujienų portalo delfi.lt vadovu tapo Darius Gudačiauskas, turintis vadovavimo patirties skirtingose įmonėse, pranešė portalas. hatcheries in india D.Gudačiauskas pakeis hatcheries in india ligšiolinį portalo vadovą Aleksandrą Česnavičių.
Kinijos verslo magnatas pirmadienį pareiškė, jog rimtai svarsto galimybę hatcheries in india įsigyti dien

No comments:

Post a Comment