Wednesday, January 1, 2014

Kandidatai prezidento rinkimuose bei partijos ir rinkimų komitetai Europos Parlamento (EP) rinkimuos


© DELFI (K.Čachovskio nuotr.)
Kitų metų Valdovų rūmų statybų finansavimas įžiebė nesutarimo kibirkščių valdančiojoje centro kairės koalicijoje. Dėl to, kiek lėšų duoti statyboms, išsiskyrė kultūros ministro glycerol halal darbiečio Šarūnu Biručio ir socialdemokratų premjero Algirdo Butkevičiaus bei finansų ministro Rimanto Šadžiaus glycerol halal pozicijos.
Praėjusią savaitę Vyriausybė pritarė kitų metų biudžeto projektui ir Valstybės investicijų programai (VIP), glycerol halal kurioje finansų ministro R.Šadžiaus iniciatyva Valdovų rūmų B korpuso statyboms kitąmet numatoma skirti per 13 mln. litų. Tuo metu kultūros ministras Š.Birutis tam planavo duoti 4,5 mln. litų. Suma Valdovų rūmams patrigubinta jam nedalyvaujant Ministrų kabineto glycerol halal posėdyje. Ministras buvo išvykęs į komandiruotę Briuselyje.
Mano buvo numatyta suma 4,5 mln. litų. Tai, kiek mačiau, kaip realią galimybę. Finansų ministras mato didesnę galimybę. Lauksiu jo konkrečių pasiūlymų, kaip tai galima padaryti. Jis jeigu siūlo, matyt, žino , - žurnalistams sakė Š.Birutis.
Vien pradėtų Valstybės investicijų programos objektų glycerol halal likutinė vertė yra apie 400 mln. litų, o skiriama dabar 47 mln. litų. Reikia labai lanksčiai, kūrybiškai prieiti ir žiūrėti į objektus, kurie būtini, svarbiausi, kurie turi ES kofinansavimą, kad reikia juos pabaigti. 2015 metais baigiasi šis finansinis laikotarpis , - kalbėjo ministras.
Jis tvirtino nematąs galimybių Valdovų rūmams skirti daugiau nei 4,5 mln. litų, nes lėšų būtinai reikia ir Klaipėdos dramos teatrui, ir Jūrų muziejui. Pagal jo sumanymą, daug metų uždarytas stovintis teatras kitais metais turėjo sulaukti 12 mln. litų investicijų, Jūrų muziejus - 8 mln. litų.
Formuojant biudžetą liepos mėnesį jau buvo numatyta Valdovų rūmams skirti 13,3 mln. litų. Kultūros ministerija glycerol halal paėmė ir vienašališkai šiuos asignavimus sumažino, perkėlė kitiems projektams. Taip niekas nesielgia , - BNS sakė A.Butkevičius.
Pagal rangos sutartį, kurią šių metų kovo 22 dieną pasirašė Vilniaus pilių direkcija ir konkursą dėl Lietuvos Didžiosios Kunigaikštystės valdovų rūmų B dalies atkūrimo laimėjusi bendrovė Panevėžio statybos trestas , numatyta, jog tam reikia apie 75 mln. litų.
Iki šių metų gegužės mėnesio atlikus darbų už 261 mln. litų, buvo atkurta vadinamoji A dalis - 53 proc. viso pastato ploto. Nepabaigta vadinamoji B dalis, kurią sudaro šiaurinis, dalis vakarinio ir rytinio rūmų korpusai.
Prieš 200 metų nugriauti Vilniaus žemutinės pilies Valdovų rūmai atkuriami virš 1987-2001 metais atkastų rūmų liekanų. Tai Vilniaus pilių komplekso sudėtinė dalis - kunigaikščių rūmai, stovėję tarp Katedros ir Pilies kalno. Rūmai susideda iš keturių korpusų glycerol halal su uždaru glycerol halal kiemu.
Lietuvoje
Kandidatai prezidento rinkimuose bei partijos ir rinkimų komitetai Europos Parlamento (EP) rinkimuose, taip pat referendumo iniciatoriai rinkimų kampanijai daugiausiai galės išleisti po 2,6 mln. litų.
Klaipėdoje šiemet keičiasi vaikų priėmimo į ikimokyklines įstaigas tvarka užregistruoti vaiką bus galima tik elektroniniu būdu. Pradėjus veikti naujai sistemai, valdininkai tikisi daugiau skaidrumo.
Умерла актриса Лидия Вертинская   (9)   Полмиллиона украинцев исполнили гимн Украины на Майдане   (75)     Помолодевшая Алла Пугачева glycerol halal удивила на новогоднем огоньке   (33)  


No comments:

Post a Comment