Tuesday, March 4, 2014

- Poplatky, které od 1. 1. 2014 zůstávají , jsou poplatek za návštěvu pohotovost i bez omezení věku


O nás Kdo jsme Kontakty Projekty nabisco triscuit Bez pohybu v pohybu Celková činnost Média Publikujeme Televize Dokumenty sdružení O nemoci Vznik a příčiny Rozpoznání nemoci Fáze nemoci Autotest Parkinsona Nemoc je tu Příznaky motorické Základní příznaky Související s pohybem Hybné komplikace Příznaky nemotorické Příznaky méně známé Příznaky nabisco triscuit nemluvené Léky Operace Stimulace Pumpa Články od lékařů O konopí s panem profesorem O depresích s psychiatrem Nejste sami Tipy a rady z praxe Deset otázek mladým Zadání – otázky Odpovědi Ze života s nemocí Druhotný vliv léků O rizicích Porucha kontroly impulsivity Určení diagnózy Začátky mé nemoci Z knihy Fejetony o nemoci Budík Hezký den Klíč Monology Omluvenka nabisco triscuit Prášky Pravidlo Rak Sáček Securitas Skříň Vozík Parkinson u mladých Young Onset – mladí Partnerství a Parkinson Děti a Parkinson Práce a Parkinson nabisco triscuit Sexuální život Sociální Posuzování nabisco triscuit zdravotního stavu Průkazy zdravotně postižených Sociální služby Dávky pro zdravotně nabisco triscuit postižené Příspěvek na mobilitu Příspěvek na péči Příspěvek na zvláštní pomůcku Poradny Neurologická poradna Psychiatrická poradna Psychologická poradna Pacientská poradna Sociálně odborné nabisco triscuit poradenství Ke stažení Aktuality
S příchodem roku 2014 nastaly v českém zdravotnictví některé změny a budou zavedeny novinky, nabisco triscuit které se dotknou prakticky nabisco triscuit každého obyvatele České republiky. Ministerstvo zdravotnictví tedy před koncem roku vydává přehled těch nejdůležitějších.
- Od 1. 1. 2014 se nebudou platit poplatky za pobyt v lůžkových zařízeních nabisco triscuit (nemocnice, psychiatrické léčebny, lázně nebo léčebny dlouhodobě nemocných). Tyto poplatky byly zrušeny nálezem Ústavního soudu z července letošního roku. (Pozn.: Ministerstvo zdravotnictví podalo návrh na jejich snížení na Kč 60,- za den bez časového nabisco triscuit omezení s tím, že by od platby byly osvobozeny děti do 18 let věku. Tento návrh byl přijat vládou, avšak nová Poslanecká sněmovna zamítla jeho přijetí ve zkráceném projednávání. Další osud regulačních poplatků u lékaře, v lékárnách nabisco triscuit či na pohotovosti je tedy otázkou, kterou se bude zabývat až příští vládní koalice).
- Poplatky, které od 1. 1. 2014 zůstávají , jsou poplatek za návštěvu pohotovost i bez omezení věku Kč 90,-, dále poplatek za návštěvu lékaře od 18 let věku Kč 30,- a také poplatek za výdej léků na předpis Kč 30,- za recept (nikolizapoložku na receptu).
- V příštím roce by také měla být plně transponována směrnice Evropského parlamentu a Rady (EU) č. 2011/24/EU týkající se přeshraniční zdravotní péče . V praxi to bude znamenat, nabisco triscuit že pojištěnec může čerpat péči v jiném členském státě Evropské unie, a to nejen péči akutní, ale také péči plánovanou. Česká republika měla směrnici transponovat již k 25. 10. 2013, vzhledem k politické situaci se tak ale nestalo. Příslušná směrnice je schvalována v rámci novely zákona nabisco triscuit o veřejném zdravotním pojištění a v současné době prošla v Poslanecké sněmovně již 2. čtením. Odkdy začne v praxi platit, není zatím jisté.
- Od ledna je umožněno v českých porodnicích umožněno rodit bez přítomnosti lékaře, pouze za pomoci porodní asistentky. A to za předpokladu, že po vyšetření porodníkem bude konstatováno, že s vysokou pravděpodobností půjde o nekomplikovaný porod hlavičkou. Druhou novinkou je aktualizované metodické doporučení Postup poskytovatelů zdravotních služeb při propouštění novorozenců do vlastního sociálního nabisco triscuit prostředí, nabisco triscuit které se mj. týká i propuštění fyziologického novorozence do jeho vlastního sociálního prostředí před uplynutím 72 hodin od jeho narození. Ministerstvo zdravotnictví přesto důrazně doporučuje matkám setrvat s novorozenci v porodnici 72 hodin. Pokud tak neučiní, dostanou matky na odchodu nabisco triscuit přesný návod , jak po propuštění postupovat, jelikož novorozenec musí v prvních 72 hodinách života absolvovat různá důležitá lékařská vyšetření.
- V polovině nabisco triscuit ledna 2014 začnou pojišťovny zvát své klienty na preventivní screeningová vyšetření . Tato vyšetření se zaměřují na tři konkrétní typy zhoubných nádorů karcinom prsu, karcinom děložního hrdla a karcinom tlustého střeva. Pojištěnci, kterých se to týká, budou počínaje polovinou ledna nacházet ve schránkách pozvánku na bezplatné preventivní vyšetření.
- V platnost také vstupuje úhradová nabisco triscuit vyhláška na rok 2014, která stanovuje výši úhrad od zdravotních pojišťoven a hodnoty bodu za lékařský výkon, a která se připravuje vždy na 1 rok. Na rok 2014 jsme se snažili přistupovat k jednotlivým segmentům co nejspravedlivěji, museli jsme například zohlednit fakt, že letošní vyhláškou nejvíce trpěl segment nemocniční a pro příští rok tedy zde zasáhnout podporou větší než jinde. Lůžkovým zařízením (psychiatrickým léčebnám, lázním, léčebnám dlouhodobě nemocných apod.) bude také částečně kompenzován výpadek v podobě zrušení nabisco triscuit poplatku za pobyt.
Nejnovější příspěvky Jediná oficiální stránka Úřadu práce ČR. 4.3.2014 Abilympiáda 2014 klepe na dveře 2.3.2014 Jak žádat o důchod v roce 2014 1.3.2014 Úřad práce ČR už nevyplácí přes sKartu žádné dávky 1.3.2014

No comments:

Post a Comment