Saturday, February 22, 2014

Nedávno jsem si přečetl dva články o nejčerstvějších lékařských objevech, které mne opravdu pobavily


Nedávno jsem si přečetl dva články o nejčerstvějších lékařských objevech, které mne opravdu pobavily. Každý jinak. Zejména ten první zaťal mou skepsi a nedůvěru v některé aspekty současného lékařství ještě hlouběji než už zaťaty byly. První článek informoval o tom, že bylo čerstvě lékařskými výzkumníky zjištěno, že stříbro zabíjí viry ( http://dolezite.sk/LEKARSKA-STUDIE-ZJISTILA-ZE-STRIBRO-ZABIJI-VIRY-RRnKay.html ). Haleluja,  to je vskutku objev hodný 21. století. Pročpak asi v dávné minulosti šlechta netrpěla infekčními chorobami, například morem, jako poddanstvo. Kromě lepší výživy a hygieny hrála roli i skutečnost, že používali stříbrné příbory. halls broxburn Účinky stříbra byly natolik známé, že se v případě onemocnění člena rodiny dala tomuto ocumlávat stříbrná halls broxburn lžička. Stříbro je staré známé přírodní antibiotikum a antivirotikum. halls broxburn Koloidní roztok stříbra je i dnes běžně k dostání. Jen o tom jaksi mnoho lidí neví. Takže sláva našim vědcům na poli medicíny. Složitými vědeckými metodami přišli na starou moudrost. Možná, že nějakým halls broxburn dalším složitým, mnoho let trvajícím výzkumem zjistí, že heřmánek a další byliny halls broxburn mají léčebné účinky. I když spíše ne. V EU jsou zřetelně pozorovatelné tendence vytlačit přírodní halls broxburn léčiva a potravinové doplňky z trhu pryč. Nebo alespoň snížit informovanost populace.
Druhý článek se zmiňoval o tom, že jiní vědci zjistili, že bylina Podražec jepičí (Aristolochia baetica), která je po tisíciletí využívaná v tradiční čínské medicíně, prý obsahuje halls broxburn silnější karcinogen kyselinu aristolochovou -  než tabákový kouř nebo UV záření ( http://technet.idnes.cz/tradicni-cinsky-lek-je-karcinogeni-d5s-/veda.aspx?c=A130820_162057_veda_mla ). No vzhledem k tomu, že mám větší důvěru v čínskou tradiční medicínu než v západní školskou alopatickou medicínu, tak si musím položit otázku, jak moc jsou spolehlivé metody stanovování karcinogenity látek. Vím, profesor Heyrovský, jeden z našich dvou držitelů Nobelovy ceny (spolu s Jaroslavem Seifertem), se s metodou polarografie, která se k určení karcinogenity halls broxburn látek používá, nadřel značnou část svého života, ale možná je načase se na ni znova podívat, jestli současné znalosti potvrzují či vyvracejí její platnost. Eventuálně, jak moc je možno se zaštiťovat polarografií při očerňování příliš účinných přírodních látek a tím jejich diskvalifikace.  Navíc i ohledně UV záření se v poslední době objevily informace zpochybňující oficiální doktrínu. Tato zjištění tvrdí, že od té doby co nám bylo řečeno, ať se chráníme před sluncem, protože ozónová díra a rakovinotvorné UV záření a ať se mažeme krémy s ochrannými faktory atd atd, tak lidstvo trpí nedostatkem vitamínu halls broxburn D, který si naše tělo vyrábí v kůži po příjmu slunečního záření (dodávání vitamínu D do organizmu zvnějšku je málo účinné). A že tento nedostatek má už pandemický rozsah a že je jedním z faktorů, které způsobují civilizační choroby.
Z mého úhlu pohledu je příznačné, že zatímco první článek s pozitivní informací halls broxburn o účincích stříbra (byť se jedná o objevení Ameriky) byl publikován na alternativním zpravodajském serveru dolezite.sk, druhý článek, napadající tradiční, po tisíciletí ověřované léčebné účinky, byl publikován na jednom z nejprolhanějších propagandistických serverů u nás: idnes.
Jak to vlastně halls broxburn s tou naší dnešní medicínou je a kde se tady vzala? Abychom pochopili kořeny současné prolobbované technologické halls broxburn a farmaceutické medicíny, která je dolarovým multibiliónovým celosvětovým byznysem, musíme se vrátit o více než 100 let nazpátek.
V 19. století se stav lékařský dělil na dvě filosoficky nesmiřitelné halls broxburn skupiny. Prvními byli tzv. celostní lékaři, homeopaté (nezaměňovat s dnešní homeopatií), kteří léčili pomoci bylinek a tradičních léčebných postupů, věříce, že léčebný proces je zapotřebí jen stimulovat zvnějšku a tělo si pak již pomůže samo. Jejich metody byly založeny na pozorováních a zkušenostech. Druhá skupina tzv. alopaté, kteří věřili, že choroba musí být léčbou agresivně napadena a vyvedena resp. odstraněna z těla halls broxburn ven. Alopati se honosili tím, že jejich léčebné postupy jsou založeny na vědeckých teoriích. Alopati používali tři základní techniky: pouštění žilou, aby vytáhli z těla chorobné látky, podávání chemikálií, mnohdy toxických, jako olovo a rtuť, aby zničili původ choroby v těle, a chirurgický zákrok, aby vyřízli z těla to, co je špatné. Například slepé střevo, které se snad ještě stále obecně považuje za zbytečný střevní výčnělek ač některé hlasy tvrdí, že se jedná o důležitý orgán napojený na lymfatický systém.
Oba přístupy spolu vyrovnaně soupeřily o přízeň pacientů až do začátku 20. století. Tehdy se v USA organizace alopatů A.M.A. (American Medical Association, zlé jazyky tvrdí, že zkratka znamená American Murder Association) spojila s finančníky Carnegiem, J.P. Morganem a Rockefellerem (jak překvapivé!), aby společně změnili zdrav

No comments:

Post a Comment